-Bed & Breakfast-


                                 

1950-luku

        


Anja ja Eino Suomijoki rakensivat Suomijoen talon 1950-luvun alussa. Samalla vuosikymmenellä myös ruokala- ja majoitustoiminta saivat alkunsa, kun Anja Suomijoki
järjesti kammarissaan päivittäin ruokailun Kauhajoen kunnan työntekijöille. Samanaikaisesti pidettiin myös täysihoidolla toimivaa kortteeria talossa asuville koululaisille.


1960-70-luku                          

      


1960-70-luvuilla Suomijoen taloa remontoitiin ja laajennettiin useaan otteeseen. Talon lasikuisti purettiin ja tilalle rakennettiin siipirakennus, johon perustettiin Suomijoen kotiruokala vuonna 1964. Taloa laajennettiin vielä kertaalleen ja se alkoikin muuttua vähitellen liiketaloksi, sillä kotiruokalan ja yläkerrassa asuvien vuokralaisten lisäksi siinä toimi myös mm. hammaslääkäri ja parturi-kampaamo.
Anja Suomijoki jatkoi ravintolatoimintaa aina eläkkeelle jäämiseensä asti vuoteen 1981.


1980-90-luku

 

         

   avajaiset       avajaiset

         


Elokuussa 1981 entinen Suomijoen ruokala remontoitiin sisältä ja Helmi Saarikoski perusti osin samoihin tiloihin Kahvila Helmi Saarikoski ky:n. Yritys toimi kahvila-ruokalana ja lisäksi se toimitti päivittäin ruoat usealle paikalliselle yritykselle ja tarjosi myös tilauksesta erilaista juhlapalvelua. 

Vuonna 1990 otettiin liiketoimintaan mukaan lisäksi lomakeskus Asuuli,  jossa pidettiin kahvilaa lomailijoille ja järjestettiiin viikonloppuisin useita satoja erilaisia juhlatilaisuuksia. Tämän lisäksi toimitettiin kahdesti päivässä ruoka myös Asuulissa toimivalle vanhusten asuntolalle. Asuuli oli mukana liiketoiminnassa aina vuoteen 1999. Vuosikymmenen lopulla myös talon ulkokuorta remontoitiin.


2000-luku

 

    


Vuonna 2000 otettiin liiketoimintaan jälleen mukaan myös majoitustoiminta, kun yrityksen yläkerran siihen asti vuokra-asuntoina olevat huoneet remontoitiin ja näin syntyi viisi yksilöllisesti sisustettua  majoitushuoneistoa.

     

    

palvelut    

Samalla kahvila-ruokalan tiloja remontoitiin ja laajennettiin rakentamalla Sininen kammari ja ulkoterassi. Yritys jatkoi edelleen myös erilaista juhlapalvelutoimintaa.

       

Vuonna 2002 remontoitiin majoitusasiakkaiden käyttöön kellarikerroksen sauna ja yritykselle anottiin myös A-oikeudet. Yrityksen aputoiminimeksi otettiin Helmin Kortteeri, jota alettiin käyttää mm. kaikessa yrityksen mainonnassa.

       

Keväällä 2007 remontoitiin kaksi uutta 2:n huoneen majoitushuonetta,
joissa molemmissa on pieni keittiö astioineen, mikroaaltouuni,
kahvinkeitin ja jääkaappi sekä tv kaapelidigisovittimella.
Toisessa täysin uusitussa huoneistossa on myös oma wc.

      

      

majoitus        

        etu1

Kesällä/Syksyllä 2007 Helmin Kortteerin ulkokuori sai uuden sinisen värin ja seinälaudoituksen. Lisäksi seinustoille asennettiin uudet kukka-altaat ja ulkolyhdyt.

Keväällä 2008 lounaspuoli avattiin pienen tauon jälkeen hieman uudessa muodossa. Syksyllä portaikkoihin asennetaan uudet katokset.

2010-2011 Helmin Kortteerin ulkokatot uusitaan ja myös osaa majoitushuoneistosta ja saunaosastosta kunnostetaan.

       

Vuoden 2012 yrittäjäjuhlassa, jonka ruoka- ja juomatarjoilun Helmin Kortteeri perinteisesti järjesti Sanssinkartanossa, Kahvila Helmi Saarikoski Oy (Helmin Kortteeri) valittiin vuoden yrittäjäksi. Helmi itse malttoi pysyä tällä kertaa pois keittiön puolelta.

     

Vuonna 2017 Lounaspalvelu jätettiin pois tarjonnasta ja keskityttiin ainoastaan majoitus-, kokous- sekä juhlapalveluihin. Entinen lounaspuoli remontoidaan majoitustiloiksi. Tuloksena on omalla sisäänkäynnillä varustettu 38 neliöinen "Perhestudiohuone".

Huonex2_1

Huonex5_3

Vuodesta 2020 eteenpäin keskitytään ainoastaan majoituspalveluun ja yläkerran majoitushuoneet 1,2,4 ja 5 sekä käytävä- että aulatilat remontoidaan